Sonderingsrundorna är slut och Stefan Löfven har fått en dryg vecka att förbereda ett regeringsunderlag.

Enligt talmannen Andreas Norlén kommer det kort därefter genomföras en statsministeromröstning i riksdagen.

Det kan alltså bli en S-ledd regering ändå. Men frågan är till vilket pris?

Är det något som den socialdemokratiske partiledaren är erkänt bra på är det att förhandla. Att leda arbete för överenskommelser. Att komma fram till resultat där alla parter blir nöjda.

Det nuvarande läget är dock inte likt något annat Stefan Löfven någonsin förhandlat om.

Alliansen har splittrats och Jan Björklund och Annie Lööf har först nu kunnat vara tydliga och konsekventa i viljan av blocköverskridande samarbete.

Utifrån det som hänt sedan valdagen är det den enda vägen framåt för mittenpartierna.

Och rent objektivt sett är det faktiskt bara genom en S-ledd mittenöverenskommelse som kan rädda Sverige från ett nyval.

Om Centern och Liberalerna vill ingå i regeringen eller om de på olika sätt vill vara stöttande i en S-MP-regering återstår att se.

Men förmodligen är det inte just formerna för samarbete som blir avgörande i vilka eftergifter Löfven kommer att tvingas göra.

Inför valet släppte Arena Idé rapporten Vem står upp för arbetsrätten och lönerna? där partiernas förslag för framtidens arbetsmarknad jämfördes.

I skriften tydliggörs exakt hur långt ifrån varandra vänster- och högerblocket står på det här områden. I frågorna som helt avgör den svenska modellens framtid.

Det rapporten fördjupas i – som är särskilt relevant nu när Löfven planerar för regeringssamarbete – är vilka partier som faktiskt tycker mest olika på det här temat.

Socialdemokraterna gick som bekant till val på att förstärka arbetsrätten, att ta bort allmän visstid och fortsatt värna om las. Centern gick till val på något helt annat.

De vill inte bara liksom övriga Allianspartier och SD avskaffa Arbetsförmedlingen och fördubbla provanställningstiden.

Centerpartiet är faktiskt mest extremt av alla partier i att vilja luckra upp las och ta bort turordningsreglerna för alla företag med upp till 50 anställda.

Det har pratats mycket om svekdebatter under tiden sedan valet. Hur partierna ska kunna förebygga intern kritik och minskat stöd utifrån lika scenarier.

Centerpartiet och Liberalerna har i princip hoppat av Alliansen för att undvika att ställas till svars för någon form av samröre med Sverigedemokraterna.

Men hur blir det i de här frågorna? Vilka krav kommer Liberalerna och framförallt Centern behöva ställa mot Löfven för att inte svika sina egna när det gäller arbetsrätten?

Och var kommer Löfven behöva nagga på arbetarrörelsens principer för att göra Annie Lööf och Jan Björklund tillräckligt nöjda?

Förhandlingsperioden att hinna komma överens är kort. Förväntningar på att Stefan Löfven som mästerförhandlare klarar detta är höga. Men vissa saker måste ändå vara heliga, arbetsrätten kan inte vara till salu.

Att förhandla fram ett stabilt och bra regeringsunderlag är en svår uppgift och förhoppningsvis klarar Löfven detta. Men det får inte vara till priset av den svenska modellen.