En man i 60-årsåldern omkom i en olycka med en åkgräsklippare i går, onsdag, i Enköpings kommun.

– Han har klippt gräset på en slänt och på något sätt hamnade han i vattnet. Åkgräsklipparen hamnade ovanpå honom och han klämdes, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen region mitt, till SVT Uppsala.

Dödsolycka med gräsklippare

Arbetsmiljö

Larmet kom in till polisen strax före klockan tre på onsdagseftermiddagen, men det är ännu oklart när själva olyckan ägde rum.

– Det ska inte ha funnits några vittnen till själva olyckan. Han hittades ett bra tag efter att olyckan har skett, säger Daniel Wikdahl, till TT.

Gräsklipparen har tagits i beslag för teknisk undersökning och enligt SVT Uppsala utreder polisen det inträffade som en arbetsplatsolycka.

Mannen utanför Enköping är den andra personen på kort tid som omkommit i misstänkta arbetsplatsolyckor med åkgräsklippare. För en månad sedan hittades en 50-årig man i Tenhult i Jönköpings kommun död vid en åkgräsklippare. Även den gången skedde olyckan vid körning i en slänt då gräsklipparen misstänks ha vält.

Hög siffra: Tio döda på jobbet på två veckor

Arbetsmiljö

Dödsolyckorna på jobbet har varit många denna höst. Under de sista två veckorna i september omkom sammanlag tio personer i arbetsplatsolyckor.

Den senaste veckan har ytterligare tre personer gått till jobbet och inte kommit hem igen. Förutom mannen i Enköping gäller det en 25-årig elmontör i Kiruna och en lastbilsförare som i fredags dog i en olycka i Kristinehamn.