Han är 57 år och har suttit på vd-posten sedan 1994. Hans nuvarande femårskontrakt går ut om ett år.

Uttalandet gjordes enligt Reuters i samband med flygbolagets bolagsstämma i Gormanston, tre mil norr om Dublin, som först journalisterna hade stängts ute från, men där ägarna i sista stund ändrade sig. O’Leary passade då på att bland annat slänga käft med konkurrenten, norska Norwegian, som han hävdar kommer att få kasta in handduken, ”det är bara en fråga om när”.

Strejksommar tvingar Ryanair till förhandlingsbordet

Global

Norwegian var inte sent att svara: ”det är samma hack i skivan som snurrat flera år och har ingen verklighetsförankring”, rapporterar Reuters.

Om strejkhotet som ligger över Ryanair säger O’Leary att det knappast bidrar till att hålla nere biljettpriserna. Det belgiska pilotfacket har hotat med strejk 28 september om inte företagsledningen förbättrar erbjudandet till de anställda.