”Jag är rädd för att du ska dö nu, när jag är ensam, när din dotter ligger hemma i sin säng, när ingen annan är här för att se till att jag gör rätt, för att trösta dig rätt. Jag är så rädd att du ska få ont utan att jag förstår, att jag ska vara i vägen, störa, förstöra dina sista timmar i livet.”

Så skriver en anonym hemtjänstarbetare i den viktiga novellsamlingen Det här får de inte på banken, som sammanställts efter en tävling i tidningen Kommunalarbetaren.

Boken borde sättas i händerna på samtliga politiker som nu och efter valet som stundar om några veckor ska styra vårt land och våra kommuner.

Som en påminnelse om hur besluten de fattar kommer att påverka de människor som bär välfärden på sina axlar – till det bättre eller till det sämre.

Många gånger har dessa välfärdens kvinnor och män arbetsvillkor under all kritik.

Undersköterskor som inte vågar släppa ifrån sig mobilen för att den när som helst kan plinga till och som tvingas ställa in djurparksbesöket med barnen därför att ett jobbpass bokas in.

Barnskötare som med värkande rygg går till jobbet och som längtar efter men som aldrig får tryggheten i ett fast jobb.

En viktig åtgärd för att öka tryggheten i arbetslivet är att ta bort allmän visstid.

Den anställningsform som infördes av dåvarande alliansregering och som innebär att arbetsgivare inte behöver motivera sig. Ett sådant löfte om att allmän visstid ska bort har getts av Socialdemokraterna.

Som Arbetet kan visa är anställningsformen ofta förekommande i kommunerna – också bland dem med vänstermajoritet.

En enkätundersökning som skickats ut till landets 290 kommuner visar att anställningsformen används i samtliga av de 203 kommuner som har svarat.

Någon större skillnad i användningen av anställningsformen skiljer sig inte mellan röda och blå kommuner. Munkfors, Grums och Härnösand är rött styrda kommuner och som ändå utmärker sig som kommuner med högst andel anställda på allmän visstid.

Här kan man tycka att rött styrda kommuner borde ha som ambition att göra mer. När Stefan Löfven nyligen höll sitt sommartal adderades till tidigare välfärdslöften att minst 90 procent av de anställda inom landets kommuner ska vara tillsvidareanställda.

Unga som går ut gymnasiet som undersköterska eller barnskötare garanteras tillsvidareanställning på heltid.

Gott så, av vår enkätundersökning att döma är det politik som är helt nödvändig att genomdriva. Fasta jobb är en fråga om grundläggande trygghet för arbetarkvinnor och män.

Man ska inte behöva sova med mobilen i handen. Inte tvingas ställa livet på vänt därför att arbetsgivaren negligerar drägliga livsvillkor.