Apples huvudleverantör i Asien utnyttjar studenter på övertid för att komma ikapp i produktionen på grund av hög efterfrågan av nya Iphone X.

Sex gymnasieelever som tidningen Financial Times har pratat med vittnar om elva timmars arbetsdagar i fabriken i Zhengzhou, Kina, som drivs av Hon Hai Precision Industry, mer känt som Foxconn.

Så långa arbetsdagar för ungdomar är emot kinesisk lagstiftning och problemet verkar vara utbrett. Enligt de sex eleverna påbörjade fler än 3 000 elever extrajobb med långa arbetsdagar för Foxconn i september.

LÄS OCKSÅ: Globala protester mot Apple 

Eleverna som är mellan 17 och 19 år menar att de tvingades att skriva under ett tremånaders jobbkontrakt av skolan de går på. Annars skulle de nekas sin examen.

Foxconns kontor i den kinesiska staden Shenzhen.

Financial Times har talat med 18-åriga Ms Yang, som monterar 1 200 kameror varje dag på nya telefoner. Hon hävdar dock att jobbet inte alls har något att göra med studierna.

LÄS MER: Många självmord på Foxconn 

Skolan hon går på har vägrat kommenterat till tidningen.

Apple och Foxconn erkänner att de har sett fall av olaglig övertid för ungdomar på fabriken och att de ska se över scheman omedelbart. Däremot nekar företagen till att eleverna skulle ha tvingats dit för jobb.