Det betyder även att de stridsåtgärder som drog i gång förra fredagens blåses av.

Hade parterna inte kommit överens hade en strejk brutit ut den 16 november klockan 12.00.

– Vi har nu lyckats ro i hamn den fråga som konflikten handlade om, nämligen en extra satsning på de lägst avlönade på avtalsområdet. Detta utan eftergifter i andra delar av avtalet, säger Mats Ekeklint, avtalssekreterare i Seko i ett pressmeddelande.

Nyanställnings­blockad i skärgårdstrafiken

Löner & Avtal

Även Almega är nöjda med det nya avtalet.

– Jag är väldigt glad att vi kunde träffa ett avtal på märket utan att vårt lockoutvarsel behövde träda i kraft och att konflikten därmed också skulle utvidgats, säger Almega tjänsteföretagens förhandlingschef Patrik Eidfelt i ett pressmeddelande.

Avtalet är treårigt och ska ligga i linje med de avtal som är träffade i övrigt på arbetsmarknaden.