Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Uhuru Kenyattas seger i Kenyas presidentval ogiltigförklaras av Högsta domstolen, enligt Reuters.

Kenyas högsta domstol meddelade på fredagen att valberedningen begick oegentligheter och olagligheter under presidentvalet 8 augusti. Då vann president Uhuru Kenyatta 54 procent av rösterna och fick mandat för en ny femårsperiod.

Fyra av sex domare i högsta domstolen ansåg att omröstningen hade skadats av oegentligheter.

Många människor protesterade på gatorna efter att Kenyattas seger meddelats. Över 20 personer dödades.

Oppositionsledaren Odinga har två gånger tidigare, 2007 och 2013, hävdat att han förlorat på grund av valfusk. Valet 2007 ledde till oroligheter där över 1 100 människor dödades. Även 2013 tog Odinga saken till domstol, men förlorade då.