Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Samtalen syftar till att tvinga May att göra eftergifter om invandring, den europeiska tullunionen och den inre marknaden, rapporterar tidningen Daily Telegraph.

En brexit-kommission över partigränserna diskuterades också för att säkerställa ett ordnat tillbakadragande från EU, enligt uppgift till tidningen.

Följ oss på Facebook för fler globala nyheter

May stödde sidan ”bremain”, som ville vara kvar i EU. Men sedan hon kom till makten tre veckor efter folkomröstningen om EU-utträdet har premiärministern förespråkat en hård brexit som innebär att Storbritannien lämnar den inre marknaden och att invandringen från EU stramas åt.

Mays konservativa förlorade oväntat sin majoritet i parlamentet i valet i torsdags, vilket orsakat politiskt kaos inför brexit-samtalen med EU som inleds nästa vecka.

De som är inblandade i de hemliga samtalen antas ha tillhört ”bremain”-sidan och skapat en allians redan när de kampanjade inför folkomröstningen för ett år sedan.

Tidningen rapporterar att May har varit medveten om de hemliga samtalen i dagar men att hon hittills inte har gjort något för att stoppa dem.

Den 23 juni i fjol röstade nästan 52 procent för att Storbritannien ska lämna Europeiska unionen.

TT