#dinarbetsmiljö Det var en vanlig morgon på Wallstanäs säteri i Rosersberg. Stallchefen Catrin Dassen hade släppt ut de 38 hästarna i hagen och börjat mocka boxarna, lägga in nytt hö och kraftfoder.

– Vi har en truck i stallet, en ledstaplare som man kör gående med ett gasreglage på handtaget. Jag körde den framför mig lastad med hö.

Catrin Dassen tror att hon missbedömde svängradien och att det var därför hon hamnade med foten mellan trucken och väggen.

– Den väger ett ton, jag satt fast och det gjorde fruktansvärt ont. I ren panik tryckte jag på fartreglaget. Trucken for iväg och jag kom loss.

Hon ramlade ihop på stallgolvet. Kollegor ringde efter ambulans.

– Jag fick morfin, foten spjälades i en luftkudde och jag skjutsades till Danderyds sjukhus.

Foten var inte bruten men ledbandet hade fått en spricka. Catrin var sjukskriven i åtta veckor på heltid och på halvtid i ytterligare två. Nu har det gått ett år men hon är fortfarande inte helt återställd, trots regelbunden sjukgymnastik.

– Det finns en svullnad runt hälbenet som de inte kan förklara. Det syns ingenting på röntgen, men det gör ont. Klackskor blir det inte tal om på ett tag.

Här samlar vi alla artiklar från arbetsmiljöveckan

Arbetsmiljöveckan

Vi har slumpvis valt en vecka under förra året: den 18 till 24 april 2016. Vi har begärt ut och gått igenom olyckor och tillbud, samt skyddsstopp och begäranden om ingripande från skyddsombud som inkom till Arbetsmiljöverket under den valda veckan för att sedan intervjua en drabbad eller berörd person för varje dag. Artiklarna publiceras på arbetet.se, dag för dag exakt ett år efter den valda veckan.