Ulrika Lindstrand. Foto: Sveriges Ingenjörer

Ulrika Lindstrand. Foto: Sveriges Ingenjörer

När är det klart vem som kan bli ny förbundsordförande i Sveriges Ingenjörer. Valberedningen föreslår Ulrika Lindstrand, för närvarande Sveriges Ingenjörers förste vice förbundsordförande.

Ulrika Lindstrand har suttit i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse sedan 2010 och är sedan 2012 förste vice förbundsordförande, men föreslås nu av valberedningen bli förbundets nya ordförande efter Ulf Bengtsson, som lämnar posten efter 14 år, skriver Sveriges Ingenjörer.

Till ny förste vice förbundsordförande föreslår valberedningen Joachim Pettersson som är senior metallurgist på Boliden Mineral. Monica Normark som forskar vid kemiska institutionen på Umeå universitet föreslås bli ny andre vice förbundsordförande.

Valet av ny förbundsordförande sker under Sveriges Ingenjörers fullmäktige som inleds på söndag på Djurönäset.