Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Syriska demokratiska styrkorna, med stöd av USA, rycker allt närmare den för IS strategiskt viktiga småstaden Manbij i norra Syrien, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som är baserat i Storbritannien.

Styrkorna befinner sig nu ett fåtal kilometer från staden på tre olika håll. I samband med anfallet har tusentals civila flytt efter att IS släppt sitt tidigare förbud mot att göra detta.

Om terrorgruppen skulle förlora kontrollen över staden Manbij och områden längs den turkiska gränsen skulle det enligt bedömare innebära ett hårt slag för IS.

IS pressas även i bland annat al-Falluja i Irak, där den irakiska armén påbörjade ett anfall förra veckan. Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu säger i dag till den statliga tv-kanalen TRT att landet skulle ge sitt starka stöd om försök görs att återta staden Mosul från IS.

TT