Fastighets utökar nu sitt lagda strejkvarsel med sympativarsel

Fastighets har utökat strejkvarslen med sympatiåtgärder i Skövde och Västerås, skriver förbundet i ett pressmeddelande.
Med anledning av det varsel om stridsåtgärder som lagts av Fastighetsanställdas Förbund och Seko på avtalsområdet varslar Fastighetsanställdas

Förbund om sympatiåtgärder i form av total arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete som utförs av anställda inom kollektivavtalsområde Almega Tjänsteförbunden Specialservice vid följande arbetsplatser:

1. RFS Fordonssupport AB organisationsnummer. Allt arbete som utförs vid Volvo Powertrain Volvovägen Skövde

2. Food Hygiene i Sverige AB. Allt arbete som utförs vid HFG Sverige AB, Hacksta industriområde, Västerås

Stridsåtgärderna träder i kraft den 16 juni.

– Vi vill verkligen få till ett nytt avtal som ger rätt till städare att få samma krontal, 590 kronor, som övriga avtal som tecknas i enlighet med den rekommendation som LO och Svenskt Näringsliv gjort. Vi vill också komma till rätta med den hyvling som arbetsgivare använder sig av.

Anställda behandlas godtyckligt och kan få halverad anställningsgrad och halverad inkomst från den ena dagen till den andra. Dagens sympativarsel visar allvaret i vår krav och angelägenheten i att få till stånd ett nytt avtal, säger Fastighets tredje förbundsordförande Jari Visshed.

LÄS OCKSÅ:

Låsta städförhandlingar om nytt städavtal