I sju månader i rad har det nu slagits värmerekord, april-siffran visar dessutom på den största ökningen någonsin jämfört med april året före, rapporterar The Guardian.

Även värmerekorden i februari och mars visade på en rekordstor marginal.

Sifforna från Nasa visar att medeltemperaturen var 1,1 grader högre i april jämfört med den genomsnittliga apriltemperaturen 1951-81.

Utöver den globala uppvärmningen har väderfenomenet El Niño, som innebär att ytvattnet i Stilla havet värms upp, bidragit till de senaste månadernas värmerekord.

Årets El Niño är dock inte den starkaste hittills, och det faktum att temperaturrekorden är så pass frekventa är oroande, enligt den australiske klimatforskaren Andy Pitman.

– Det går helt klart åt fel håll, säger han till The Guardian.

Klimatförändringarna innebär att allt fler människor i världen hotas av översvämningar, varnar hjälporganisationen Christian Aid i en ny rapport.

År 2060 kommer över en miljard människor att leva i lågt liggande kustområden där översvämningarna kan få katastrofala konsekvenser, enligt rapporten. De indiska storstäderna Bombay och Calcutta pekas ut som särskilt sårbara, enligt BBC.

Samtidigt som översvämningar tros bli ett allt vanligare brer torkan ut sig på andra håll i världen.

I området runt Turkanasjön i nordvästra Kenya har medeltemperaturen stigit med mellan 2 och 3 grader på 50 år, vilket Arbetet Global skrivit om tidigare.

Resultatet har blivit torka, konflikter om betesmark – och något som kan kallas klimatflykt.

TT-Arbetet Global

LÄS MER: Februari månad rekordvarm

LÄS MER: Klimatmysteriet i sushilådan

LÄS MER: Köpenhamn till Paris – tur eller retur

Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.