Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Dödssiffran stiger efter explosionen på en oljeanläggning vid Mexikanska golfen i onsdags.

Minst 24 personer omkom i olyckan, som orsakades av en gasläcka, enligt vd:n för den statliga mexikanska oljejätten Pemex. Utöver det skadades ett hundratal personer. Sammanlagt befann sig omkring 300 arbetare på anläggningen vid explosionstillfället.

– Jag befann mig på baksidan när den första explosionen ägde rum. Vi såg fönster som gav vika och järnstänger som smulades sönder, eftersom anläggningen är så gammal, berättade en anställd för journalister på plats.

I torsdags samlades anhöriga till de anställda utanför oljeanläggningen, som ligger i staden Coatzacoalcos i delstaten Veracruz.

1991 inträffade en explosion vid samma anläggning, även den orsakad av en gasläcka.

TT