Veronica Lindholm. Foto: Press

Veronica Lindholm, socialdemokratisk riksdagsledamot från Skellefteå, är kandidat nummer fyra till ordförandeposten i Kommunal. Till tidningen Kommunalarbetaren berättar hon att valberedningen har ställt frågan. – Jag har svarat ja, säger hon.

Hon nämner två saker som de viktigaste för nästa ordförande i Kommunal:

– Den viktigaste förändringen är att städa bort alla skelett i garderoben. Men det handlar också om använda förbundets förtroendevalda mycket mer, säger hon till tidningen.

Veronica Lindholm är i grunden undersköterska och personlig assistent och hon jobbar fortfarande en helg i månaden som assistent på Frösunda omsorg. Hon är 31 år gammal och har suttit i riksdagen sedan 2014, och är ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet. Veronica Lindholm är också suppleant i socialutskottet. Hon har varit med i facket sedan hon var 17, aktiv sedan hon var 20 och bland annat varit med i avtalsdelegationen.

Sedan tidigare är det känt att Tobias Baudin, Tina Dahlström och Berit Müllerström nominerats till ordförandeposten. Enligt tidningen finns ytterligare en kandidat som sagt sig vilja ha jobbet.

Lena Byström är sammankallande i valberedningen men vill inte avslöja några namn förrän på kongressen som inleds 31 maj. Hon vill heller inte svara på om de har ställt frågan till fler än Veronica Lindholm om att bli ordförande.

– Jag svarar inte på den frågan, jag har absolut inga kommentarer till det, säger Lena Byström

LÄS OCKSÅ

De vill bli nästa Kommunalledare

Baudin villig att ta över Kommunal