Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Beväpnade män har brutit sig in i och vandaliserat ett kontor tillhörande en människorättsorganisation i den ryska delrepubliken Ingusjien.

Dådet ägde rum sent på onsdagen, bara timmar efter att en grupp journalister — däribland Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren — attackerades i samma region, under en resa som arrangerats av människorättsorganisationen.

Bilder som publicerats på Twitter av en företrädare för organisationen visar hur flera kamouflerade och beväpnade män förstör övervakningskameror utanför kontoret, som ligger i staden Karabulak. Inga medarbetare befann sig på kontoret vid tillfället.

Under den föregående attacken mot journalisterna blev Maria Persson Löfgren lindrigt skadad, enligt Ekot.

TT