En man har avlidit efter att han blivit knivskuren tidigt i morse på ett asylboende norr om Lindesberg.

Mannen ska ha skurits i halsen och tre män misstänks nu för mord. Två personer är anhållna och förhör med dem ska hållas under förmiddagen. Den tredje personen uppges ha flytt när polisen kom.

Samtliga inblandade ska vara boende på asylboendet, skriver Aftonbladet. Vad som ligger bakom händelsen är oklart, skriver Expressen som också noterar att det är det tredje misstänkta mordet på ett asylboende under 2016.

Larmet kom till polisen strax efter klockan fem på morgonen. Väl på plats upptäckte de den skadade mannen, som fördes till sjukhus. Han avled vid halv tio-tiden, rapporterar SVT Örebro.

– Det har pågått och kommer att pågå febril aktivitet vid platsen. Tekniker är på plats för att säkra upp spår, säger Örebropolisens presstalesman Stefan Wickberg till SVT.

Tidigare misstänkta mord i år

25 januari: En 22-åring kvinna knivdödas på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Senare kommer uppgifter från Migrationsverket om att den misstänkte mördaren är över 18 år. Den första mindre rättspsykiatriska undersökningen visar att han kan lida av en allvarlig psykisk störning. Mannen är häktad för mordet på kvinnan och för mordförsök på en pojke på boendet.

13 februari: En man dödas och tre personer skadas vid bråk på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. En 20-årig man är häktad, misstänkt för mord och tre fall av grov misshandel. Mannen nekar till brott.