Frågan om förtroende för förbundsordföranden Annelie Nordström diskuteras just nu livligt i Kommunals avdelningar, sektioner och klubbar.

Två avdelningar – Kommunal Norrbotten och Kommunal Mellersta Norrland – sa igår, tisdag, att de inte har förtroende för Annelie Nordström som förbundsordförande.

När Arbetet ringer runt till övriga avdelningar tycks ingen mer ha tagit ställning mot Annelie Nordström – men det betyder inte att de uttalar stöd för henne, utan snarare att frågan inte är färdigdiskuterad.
-Frågan är uppe till diskussion, säger Jenny Segersten, kommunikatör i Kommunal Väst. På ett möte i måndags med representanter för alla sektioner och motsvarande organisationer behandlades ämnet, Annelie Nordström har ju själv frågat om stödet för henne som ordförande.

Några hade tagit ställning, men många har inte hunnit prata med medlemmarna.
-Vi har inte tagit ställning, utan lyssnar av vår organisation, säger Simon Karlsson, kommunikatör i avdelning Vänerväst. Sektioner och arbetsplatser ska ha möten där frågan om förtroende för förbundsordföranden kommer att tas upp.
-Vi har inte haft frågan uppe på avdelningsnivå, men samlar in information från medlemmarna, säger Sebastian Westman, kommunikatör i Kommunal Sydväst. Vi väntar in medlemmarnas svar. Dessutom är ett antal sektionsmöten och årsmöten inplanerade de närmaste dagarna. Utifrån vad de säger tar vi ställning.