Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Traffic along Interstate 35 northbound cross the Blanco River in  San Marcos, Texas, on Friday, Oct. 30, 2015. A fast-moving storm packing heavy rain and destructive winds overwhelmed rivers and prompted evacuations Friday in the same area of Central Texas that saw devastating spring floods.  (Rodolfo Gonzalez/Austin American-Statesman via AP)  AUSTIN CHRONICLE OUT, COMMUNITY IMPACT OUT, INTERNET AND TV MUST CREDIT PHOTOGRAPHER AND STATESMAN.COM, MAGS OUT; MANDATORY CREDIT

Foto: Rodolfo Gonzalez/TT

Minst 71 människor har mist livet under den senaste veckans skyfall i Indien. Nu sätts flygvapnet och armén in för att undsätta människor i den södra delstaten Tamil Nadu som efter det ihållande regnandet nu plågas av översvämningar.

Militärens helikoptrar har släppt ner mat och dricksvatten till de värst drabbade områdena. I delstatens huvudstad Chennai har skolor och företag tvingats stänga.

Enligt delstatens chefsminister Jayalalithaa Jayaram arbetar regeringen ”dag och natt” för att hjälpa de drabbade. Varje år leder monsunregnen till översvämningar i landet.