STOCKHOLM 2014-06-09 Johan Lindholm ‰r ordfˆrande p Byggnads. H‰r p Kansliet i Stockholm. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT / Kod 10078 ** OUT DN och Dagens Industri (‰ven arkiv) och Metro**

Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads.  Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Idrottsklubben bodde, åt och drack för hundratusentals kronor på den fackägda kursgården utan att betala. Nu utreds kursgårdens vd — som också sitter i idrottsklubbens styrelse.

För två veckor sedan fick styrelsen för kursgården, som ägs av flera fackförbund, uppgifter om att kursgårdens vd låtit personer från idrottsklubben bo gratis på konferensanläggningen, enligt Expressen.
– Det var påståenden och frågeställningar av den storleken att det var absolut nödvändigt att titta på det. Vi agerade blixtsnabbt. Jag fattade beslut direkt om att starta en utredning, säger kursgårdens styrelseordförande Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads, till TT.

Vd:n är avstängd under utredningen, som utförs av jurister och revisorer. Byggnadsordföranden vill inte kommentera hur misstankarna ser ut.
– Det finns ingenting att dölja och ingenting vi inte kommer gå till botten med, men jag vill att utredningen ska bli färdig innan vi säger någonting. De jobbar frenetiskt, säger Johan Lindholm.

Misstankarna har inte lett till någon polisanmälan.
– I dagsläget väntar vi på vad utredningen kommer fram till. När den är klar kommer vi ta ställning till om vi polisanmäler eller inte, säger Johan Lindholm.

Carl V Andersson