almedalspanel

SCA-skandalen hade sannolikt kunnat undvikas med mer mångfald i toppen, enligt panelen vid SvD:s Almedalsseminarium om etiken bland näringslivets toppar.

I vintras avslöjade SvD Näringsliv att SCA:s direktörer åkte privatjet för att hämta en plånbok under en vidlyftig jakt – samtidigt som pappersarbetarna fick skriva sina namn på engångsmuggar.

Hur stort ansvar har näringslivets toppar? Går det att hålla ihop ett samhälle där moral skiljer sig markant mellan makthavare och de som växer upp och ska träda in i samhället? De frågorna diskuterade Arbetets kulturredaktör Jonna Sima i ett spänstigt samtal tillsammans med ärkebiskop Antje Jackelén, Ossian Ekdahl, chef för ägarstyrning på Första AP-fonden, Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam under rubriken ”Vad säger Gud om privatjet i näringslivet” i ett seminarium på onsdagen.

Samtalet går att se i sin helhet på SvD Näringslivs hemsida.