evaliedstromadlerArbetsgivarverket får en ny generaldirektör: Eva Liedström Adler. Hon tillträder den 24 augusti.

Eva Liedström Adler har tills nyligen varit myndighetschef på Kronofogden och har tidigare arbetat på Skatteverket. Dan Eliasson, Arbetsgivarverkets styrelseordförande beskriver henne i en kommentar som en person med ”en hög integritet och en stor klokskap”.

Själv säger hon att hon är glad över uppdraget och särskilt ser fram emot arbetet med en ny arbetsgivarpolitisk strategi som ska beslutas av verkets årsmöte i november.

För ST:s tidning Publikt utvecklar hon sin syn på hur de statliga avtalen bör se ut:

– Vi behöver avtal som kan svara upp mot en föränderlig och innovativ verksamhet och kan hantera alla de förändringar i omvärlden som inte går att förutse. Avtalen behöver vara så flexibla som det bara går – det är inte bara för arbetsgivarens skull, utan också för att arbetstagarna ska kunna utvecklas.

Eva Liedström Adler ersätter Ulf Bengtsson som tidigare i år utsetts till riksrevisor.