Kvinnliga anställda på Qatar airways riskerar jobbet om de blir med barn. Foto: Khin Maung Win

Kvinnliga anställda på Qatar airways riskerar jobbet om de blir med barn (Arkivbild). Foto: Khin Maung Win

Kvinnorna på Qatar Airways kan få sparken för att de blir gravida. Flygbolaget anklagas för diskriminering av ILO men vd:n viftar bort kritiken.

– Jag struntar i ILO. Jag driver ett framgångsrikt flygbolag, svarade Qatar Airways vd Akbar Al Baker. I en kritisk rapport pekar FN-organet i veckan på flera fall av kvinnodiskriminering på det statliga flygbolaget Qatar Airways. Kvinnor som blir gravida riskerar att bli av med sina jobb. De är också tvungna att be arbetsgivaren om lov för att gifta sig. Flygbolaget har även förbjudit sina kvinnliga anställda att bli hämtade eller lämnade vid jobbet av andra män än deras bröder eller pappor.

ILO ser det som kvinnodiskriminering och hävdar att det bryter mot ILO-konventionen 111 där landet skrivit under att de ska motverka diskriminering.

Qatar försvarar sig med att gravida kvinnor inte bör flyga av medicinska skäl. De hävdar också att kontrakten ändrats sedan december 2014 och sedan dess har ingen blivit av med jobbet på grund av graviditet.

Att andra män, än pappor eller bröder, inte får hämta eller hämta kvinnor från jobbet beror, enligt landets regering, på att det är en kulturell norm.
– ILO driver en vendetta mot Qatar Airways och mitt land, säger Qatar Airways vd Akbar Al Baker till Reuters.

Flygbolaget har 9000 kabinanställda och 80 procent är kvinnor. De allra flesta kommer från andra länder än Qatar och bor i välövervakade förläggningar som det inte kan lämna utan tillstånd.

Efter att landet kritiserats av ILO sa Sharan Burrow, världsfacket IFS, att många anställda varit rädda för att bli av med sina jobb och därför inte våga klaga över villkoren.
– Men nu är världens blickar riktade mot Qatar och hur dåligt deras flygbolag behandlar sina migrantarbetare.