JohansoderstromteknikforetagenIABB:s Sverigechef Johan Söderström har utsetts till ordförande i styrelsen för arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. Det var organisationens stämma som igår valde honom.

– Med Johan Söderström får Teknikföretagen en ordförande med en gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin. Johan är en mycket kompetent industriledare som dessutom är väl förtrogen med vårt arbete genom att han är styrelseledamot i Teknikföretagen sedan 2011 och har varit vice ordförande sedan 2012, säger Teknikföretagens vd Åke Svensson i ett pressmeddelande.

Johan Söderström är utbildad vid Tekniska högskolan i Linköping och har en magisterexamen i industriell ekonomi. Han började som trainee hos ABB 1986 och har haft olika chefsjobb inom ABB innan han blev vd för ABB i Sverige.

Teknikföretagen organiserar företag i verkstadsindustrin. Organisationen har strax under 3 700 medlemmar och är störst bland arbetsgivarorganisationerna. Bland medlemmarna finns Ericsson, Volvo och Scania. Fackliga motparter är bland annat IF Metaöö och Unionen.