Skärmavbild 2015-03-31 kl. 11.43.46

Efter elva år på Ica Maxi i Uppsala valde Niklas Lundengård att kasta in handduken på ett minst sagt ovanligt sätt. I internradion tackade han medarbetare och kunder för all kärlek. 

 

Skärmavbild 2015-03-31 kl. 11.18.40

Foto: Mattias Vepsä

Hur kom du på idén till ditt avsked? 
– I söndagskväll var min sista arbetsdag. Jag har arbetat väldigt länge i butiken och alltid haft en bra dialog med ledningen. Arbetsplatsen har varit väldigt generös och jag ville på något sätt tacka alla som gett mig förutsättningar att trivas.

Hade du berättat för kollegorna innan att du skulle sluta?
– Ja, jag hade sagt upp mig två veckor tidigare och jag tackades av samma kväll som jag slutade. Men ingen kände till mitt meddelande i internradion. Jag slutade mitt arbetspass klockan 18 och klockan 18.01 gjorde jag det helt spontant.

Vad sa kunderna som var i butiken?
– De flesta såg inte vem som pratade men jag märkte att många blev konfunderade. Efteråt har flera kunder hört av sig på Facebook och sagt att de hörde mig.

Hur bra är butikspersonal på att ge kunderna uppskattning? 
– Det är lätt att glömma bort att kunderna är den viktigaste förutsättningen för en butik. Men ibland när det är stressigt och man har stött på samma problem eller fråga för 50:e gången är det lätt hänt att man tappar tålamodet. Det gäller att hantera det. Jag har alltid prioriterat relationen till kunderna och fått tillbaka mycket kärlek.