Läget är helt låst i den pågående Norwegiankonflikten. Omkring 35 000 resenärer väntas bli drabbade när merparten av inrikesflygen i Sverige, Danmark och Norge ställs in under torsdagen.

Redan på onsdagen slog konflikten till hårt. En rad avgångar ställdes in och även då drabbades omkring 35 000 personer.

De inställda flighterna är en direkt följd av att samtliga 700 piloter som är anställda i Norwegians norska dotterbolag NAN tas ut i strejk samtidigt som Norwegian tvingar 800 kabinanställda att stanna hemma utan lön.

Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef vid Norwegian i Sverige, säger att bolaget i så stor utsträckning som möjligt ska flyga utanför Skandinavien och att långdistanslinjerna inte påverkas.

Konflikten grundar sig i att det norska fackförbundet Parat kräver ett kollektivavtal med moderbolaget i stället för med det dotterbolag som de är anställda av. Något som Norwegians koncernchef Bjørn Kjos anser är omöjligt.

Vid en presskonferens på onsdagen sade han även:

– De vill ha kontroll över alla flighter inom Skandinavien, vilket självklart är en omöjlighet.

Några förhandlingar mellan parterna pågår inte.

– Vi har kontakt, men det har inte varit några förhandlingar, säger Vegard Einan, vice ordförande i Parat.

För varje flygplan som stannar på marken ökar kostnaderna dramatiskt för det redan krisande Norwegian. Enligt Jacob Pedersen, analytiker på danska Sydbank, handlar det troligen om tiotals miljoner för varje dag som planen står stilla.

Svensk Pilotförenings förhandlingschef Tommy Larsson säger till SVT att det för tillfället pågår en diskussion om att ta ut svenska piloter på svenska flygbolag i strejk som en sympatiåtgärd. Men enligt Martin Lindgren, ordförande i pilotföreningen, är det en intern dialog.

– Den har pågått till viss del, men det har inte varit i närheten av ett beslut ännu, säger han.