Mannen fick sparken efter att ha skadat sig på jobbet. Nu stämmer han sin tidigare arbetsgivare och kräver 1,3 miljoner kronor i ersättning.

Det var i november 2012 som mannen halkade när han arbetade vid fritösen på en hamburgerrestaurang i Malmö. Golvet var halt och mannen saknade arbetsskor med halkskydd. Han ramlade och slog i axeln så illa att ambulans tillkallades. Även polis kallades till platsen för att ta upp en anmälan om arbetsmiljöbrott, uppger Skånska Dagbladet.

Efter olyckan upptäckte mannen att arbetsgivaren inte haft någon försäkring som han kan få ersättning från. Han fick dessutom sparken för att han inte längre kunde sköta sitt jobb, eftersom skadan som blivit bestående.

Mannen stämmer nu arbetsgivaren och kräver ersättning på 1,3 miljoner kronor. Arbetsgivaren har erbjudit honom 150 000 kronor i ersättning, men det tackade mannen nej till. Han såg det som ett försök att smita från ansvar, särskilt eftersom arbetsgivaren samtidigt lade hela skulden för olyckan på mannen själv, enligt Skånska Dagbladet.

Enligt en skrivelse från mannens juridiska ombud som tidningen tagit del av så upplevde mannen erbjudandet som synnerligen märkligt. Han antog att det var hemligt och att det var ett försök att köpa hans tystnad.

Mannen valde i stället att stämma arbetsgivaren och kräver ersättning både för arbetsskadan och för felaktig uppsägning. Totalt handlar det om 1,3 miljoner kronor.