Över 200 dödsfall har bekräftats och hundratals befaras vara kvar under jord efter explosionen i en kolgruva i västra Turkiet.

Tre dagars landssorg har utlysts i Turkiet samtidigt som hundratals befaras vara kvar i gruvan. Den bekräftade dödssiffran har höjts till 205, enligt Turkiets energiminister Taner Yildiz, uppger nyhetsbyrån Reuters. Enligt Yildiz är detta troligtvis den dödligaste gruvolyckan i Turkiets historia. Exakt hur många som tros vara fångade vill inte ministern specificera men han har tidigare sagt att förhoppningarna om att hitta fler överlevande är små.

Tidigare uppgav energiministern att 787 arbetare ska ha varit nere i gruvan vid explosionen, som också utlöste en brand i kolgruvan i Soma, tolv mil nordost om staden Izmir. 363 människor ska ha evakuerats ur gruvan efter olyckan, bland dem många döda.

De flesta av offren har dött av kolmonoxidförgiftning, och räddningsmanskap har pumpat in syrgas in i tunnlarna för att rädda dem som fortfarande är instängda.

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har i dag ställt in en planerad resa till Albanien för att bege sig till olycksgruvan, enligt källor i hans kansli.

”Räddningsinsatsen för våra bröder i gruvan pågår. Om Gud vill hoppas jag inom några timmar ha goda nyheter”, sade Erdogan i ett tal i Ankara, innan omfattningen av olyckan började klarna.