I morgon, lördag, blir det manifestationer för välfärden i tio städer i Sverige. Folkkampanjen för gemensam välfärd arrangerar. Tre krav ska framföras: Nej till vinst i välfärden, stoppa nedskärningar samt försvara och utveckla den gemensamma välfärden.

Bland talarna finns kända namn Kajsa Grytt och Olof Buckard i Stockholm och Ronny Eriksson i Luleå, som ser problemet så här:

– Jag blir så upprörd över den enfald som råder – att leka affär med välfärden är så jävla korkat. Man blir tokig som skattebetalare. Jag har inget emot att betala skatt men inte vill att pengarna ska gå till den där Borelius, säger han och syftar på Attendos vd Henrik Borelius.

Dessutom medverkar en del LO-folk som Transports ordförande i Göteborg, Patrik Ljungberg, och Johnny Naderus, Seko i Stockholm plus folk från alla möjliga organisationer som Medelklassupproret, PRO, Feministiskt nätverk för sjuksköterskor, Makalösa föräldrar och Hemtjänstuppropet.

I Malmö framför kören Reclaim With Song sin internetsuccé: ”Flytta på er – tillägnad alliansen”.