Norwegian vill flyga till USA med plan registrerade på Irland, men med asiatisk flygpersonal, vilket har upprört fackförbund i USA som menar att Norwegian ägnar sig åt social dumpning.

Fackliga representanter från flygbranschen på båda sidor av Atlanten har nu samlats i Oslo för att träffa norska transportdepartementet och diskutera Norwegians långdistansplaner. Fackliga representanter från de största amerikanska flygbolagen ska i dag hålla möten med sina skandinaviska kollegor, inklusive det svenska pilotfacket.

Facken träffar statssekreteraren John-Ragnar Aarset, som säger till norska nyhetsbyrån NTB att han ska lyssna till fackförbundens kritik, men han pekar på att det är upp till irländska och amerikanska myndigheter att godkänna licensansökningarna som gör Norwegians planer möjliga.