Många inom facket skakade på huvudet när de läste aftonbladets intervju med Annie Lööf i veckan. Om alliansen vinner valet vill hon bli arbetsmarknadsminister och ytterligare sänka trösklarna in på arbetsmarknaden, säger hon.

Därefter avfärdar hon ekonomisk forskning som visar att sänkt arbetsgivaravgift knappt har skapat några jobb alls och hänvisar i stället till egna möten med företagare som säger motsatsen, trots att den enda företagaren hon pekar ut i verkligheten har MINSKAT sin arbetsstyrka, vilket påpassliga bloggare snabbt uppmärksammat.

Och som slutkläm förklarar Annie Lööf att Centerpartiet inte tror på arbetsmarknads­utbildning. Detta i ett läge när de som känner arbetsmarknaden, fack och arbetsgivarorganisationer, är ense om att företagen skriker efter utbildad arbetskraft och att utbildningen tvärtom måste förbättras.

Man måste förundras över Annie Lööfs nästan övertydliga verklighetsfrånvaro.

Ändå måste vi komma ihåg att sänkta löner för redan lågavlönade och indragen utbildning för dem som vill in på arbetsmarknaden är linjer som alliansen har drivit i åtta år.

Annie Lööf presenterar alltså ingen ny politik. Däremot lovar hon att Centerpartiet ska driva nuvarande politik i än mer koncentrerad form.Martin Klepke