Arbetsgivaren sparkade en sjuksköterska för att han sovit på jobbet. Mannen nekade och tog fallet till domstol. Nu får han 450 000 kronor i en förlikning

Sjuksköterskan hade jobbat i Region Skåne i 38 år när han i våras blev anklagad för att ha sovit på jobbet, uppger tidningen Skånskan. En natt i mars gjorde arbetsgivaren ett kontrollbesök på den verksamhet där mannen jobbade. Han mötte kontrollanterna när han kom ut från ett angränsande rum och de drog slutsatsen att han sovit. Själv hävdade sjuksköterskan att han bara varit på toaletten.

Arbetsgivaren ansåg att mannen begått ett grovt tjänstefel och stängde först av honom en månad innan han sedan avskedades. Men mannen som tyckte att han blivit orättvist och felaktigt behandlad stämde sin arbetsgivare. Han krävde lön från dagen då han sades upp och 125 000 kronor i skadestånd.

Region Skåne motsatte sig mannens krav, men nu har parterna ändå enats om en förlikning. Mannen får 400 000 kronor i ersättning plus 50 000 kronor för sina advokatkostnader. Han kan då inte driva fallet vidare och inte heller kräva sitt jobb tillbaka, uppger Skånskan.