ZolfagaryBlir Kommunal tuffare nu, Kawa Zolfagary, när du har börjat som pressekreterare på Kommunal i Stockholms län?
– Jamen det tror jag, vi kommer att höras och synas mer – åtminstone i Stockholms län. Det kommer framför allt att handla om medlemmarnas verklighet.

Skribent, debattör och humorist? Berätta lite om din bakgrund!
– Ibland känns min karriär lite schizofren … men som allt från ståuppare till pr-konsult har jag alltid haft mitt engagemang i progressiva rörelser. Och då är det ett naturligt steg att gå in i fackföreningsvärlden. Men jag är fortfarande kvar i en del ideella projekt som Genusfolket, en sorts blogg.

Kommer vita män som känner sig kränkta också att känna sig hemma i Kommunal?
– Absolut. Kommunal är en fackförening med unga och gamla, män och kvinnor, medlemmar från olika delar av världen.  Vi har möjligheten att göra fler röster hörda – och jag tror att alla kan känna sig välkomna.
Lena Blomquist

FOTNOT: Kawa Zolfagary har gett ut boken Vita kränkta män och startat en Facebook-grupp med samma namn.