Efter 41 år på företaget får en truckförare på KB Components sparken för att han enligt arbetsgivaren inte hänger med i arbetstempot. Det tycker facket är åt skogen och drar arbetsgivaren inför domstol.

Den 57-årige truckföraren har varit anställd på KB Components i Örkelljunga i nordvästra Skåne sedan februari 1972. I april i år blev han uppsagd på grund av ”underprestation”.

Henric Ask på LO-TCO Rättsskydd, som för hans talan i Arbetsdomstolen, konstaterar att arbetsgivaren inte kunnat precisera vad underprestationen består av.

Han kräver att domstolen ogiltigförklarar uppsägningen samt dömer arbetsgivaren till att betala truckföraren 150 000 kronor i skadestånd för brott mot anställningsskyddslagen.

– På en arbetsplats presterar man olika. Vår uppfattning är att han gjort att mycket gott arbete. Det finns inget konkret som visar att han skulle underpresterat på något sätt.

Personalchefen Erling Levin hävdar dock att truckföraren inte klarat av sina arbetsuppgifter under en tid.

– Det funkade inte i längden eftersom folk blev sura.

Personalchefen berättar att det hade kunnat funka för 20 år sedan, då det fanns gott om enklare arbetsuppgifter som inte krävde så högt tempo.

Tycker du att han varit lat?

– Nej, snarare trött, på grund av sömnapné, misstänker jag.

Det är inget fel på truckföraren som individ, påpekar personalchefen.

– Och det är det som är det trista i sammanhanget. Han har gjort så gott han kunnat, men det har inte räckt, han har inte kunnat göra ett fullgott jobb ändå.