Det blir ingen städstrejk. Parterna kom på torsdagsmorgonen överens om ett nytt avtal. Uppgörelsen mellan facken Fastighetsanställdas förbund och Seko och arbetsgivarsidans Almega ger löneökningar på sammanlagt 1 700 kronor under tre år.

I år höjs lönerna retroaktivt med 530 kronor från den 1 juni. Nästa år är ökningen 560 kronor och 2015 blir lönelyftet 610 kronor, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsanställdas förbund.

”Vi har utifrån ett svårt utgångsläge fått till ett avtal som ligger väl i nivå med övriga tecknade avtal. Att de lägsta lönerna i kollektivavtalet ökar lika mycket som lönerna i övrigt var en viktig fråga för oss. Vi lyckades efter varsel, medling och förhandlingar ro den i land, och det känns skönt”, säger Fastighetsanställdas ordförande Hans Öhlund i pressmeddelandet.

På städområdet ska även ett branschvanetillägg utgå för anställda med två års, fyra års och sex års yrkeserfarenhet. Sexårstillägget höjs retroaktivt med 150 kronor från den 1 juni i år.

– Vi tycker att det är positivt att gynna dem som stannar kvar i branschen, säger Hans Öhlund till TT.