Eftersom min pappa var sjuk i cancer var min familj ovanligt tidig med att skaffa tv med fjärrkontroll.

Pappa vilade ofta i soffan, och behövde byta (man zappade inte direkt mellan kanalerna på 70-talet) mellan ettan och tvåan, höja och sänka ljudet samt jobba med de nya spännande färgerna. Vi barn var fascinerade över att slippa anstränga oss för att hantera den bulliga tv-apparaten.

Mycket har hänt.

Jag minns innan min man och jag köpte vår första videobandspelare, vi brukade hyra själva maskinen samtidigt som vi hyrde film. I mitten på 80-talet såg jag min första cd och demonstrerade nymodigheten för min svärmor, men hon vägrade acceptera något annat än vinyl. Det var alldeles för krångligt att lära om.

Nu tänker jag på svärmor med förståelse när jag i panik skriker på yngste sonen – så fort det dyker upp något konstigt på platt-tv:n bara för att jag tryckt fel på kontrollen till den där förbenade boxen. Någon text som jag omöjligt kan lära mig hur man får bort.

Jag är oteknisk. Kort sagt. Har inte ens tagit till mig mikrovågsugnen.

Fast jag läser hellre tidningar på datorn än på papper. Och jag älskar appar. Ligger vaken på nätterna och knarkar nyheter från min Iphone. Loggar in på paddan vid frukostbordet. Får ont i armen av touchskärmarna, men fortsätter envist ändå. (Det finns ju värmedynor.)

Mot denna långa bakgrund vill jag stolt presentera:

Arbetet.se finns nu, både som smartphoneversion och för läsplattor. Lätt att använda. Lätt att läsa och lätt att lägga som genväg på skärmen. Till och med för en klent begåvad tekniker som jag.

Samtidigt har vi gjort om webben. Vi ville göra hemsidan mer nyhetsorienterad och lättare att hitta på. Och skapa möjligheter för det som kallas interaktion med läsarna.

Det betyder att vi försöker locka dit er läsare genom skojiga små tester och verktyg som är både nyttiga och intressanta, till exempel lönekartan.

Ni tror väl inte att allt vi skriver på webben återfinns i tidningen? Då riskerar ni att missa en hel del snabba och viktiga nyheter om arbetsmarknaden.

Men allt som finns i papperstidningen hittar du inte heller på webben. Fortfarande är den vår viktigaste del i utgivningen. Fortsätt läsa.