En förskolechef i Bålsta skev på sin blogg att hon medicinerar mot adhd och fibromyalgi. Först blev hon varnad och sedan avstängd av aktiebolaget som driver dagiset.

Chefen har genom det hon skrivit på sin blogg betett sig illojalt och skadat bolagets rykte, hävdar arbetsgivaren.

”Vem vill lämna sitt barn till en sådan där”, argumenterade bolagets vd under överläggningarna med Lärarbundet.

– Det är ett av de mildare uttalandena, säger förskolechefen, som inte vill träda fram offentligt. Arbetsgivaren har uttalat sig ännu mer kränkande och sagt att jag över huvud taget inte borde jobba med barn.

Chefen påpekar att det hon skrev på sin privata blogg inte hade någon koppling till arbetsgivaren. Det framgick inte heller var och med vilka vuxna eller barn hon jobbade.

– Det mesta handlade om hur jag försökte komma igång med min träning, säger hon.

Förskolechefen fick först en skriftlig varning och när hon kopplade in facket kallade vd:n in henne till kontoret och uppmanade henne att antingen ta tjänstledigt utan betalt eller sjukskriva sig.

Ett par dagar senare meddelade arbetsgivaren samtliga föräldrar som har sina barn på dagiset att man valt avsluta hennes anställning.

– Det är väldigt allvarligt när en arbetsgivare angriper en anställd som är öppen med sitt funktionshinder, säger förbundsjuristen Carolina Öhm som företräder förskolechefen i Arbetsdomstolen.

Bolaget har gjort sig skyldigt till brott mot både anställningsskyddslagen och diskrimineringslagen, slår hon fast i sin stämningsansökan till Arbetsdomstolen.

Arbetet har inte lyckats nå bolagets vd för en kommentar.

Arbetsrätt. En förskolechef i Bålsta fick sparken sedan hon skrivit om sitt hälsotillstånd på sin privata blogg. Kvinnans fackförbund stämmer arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.