Hotell- och restaurangfacket har beslutat att skuta upp sitt varsel om strejk vid elva hotell och restauranger till på måndag klockan 14.

– Efter samtal med medlarna är vår bedömning att det fortfarande finns förutsättningar för att komma framåt i förhandlingarna, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare i Hotell- och restaurangfacket (HRF).

Medan arbetsgivarna i Visita sa ja till ett bud från medlarna på torsdagskvällen sa HRF nej. Men sedan dess har intensiva kontakter pågått mellan parterna och medlarna, liksom mellan HRF och LO, för att försöka hitta en lösning. Och mindre än två timmar innan HRF:s första strejkvarsel skulle ha utlösts bestämde sig facket för att skjuta upp strejken.

Båda parter har sina förhandlingsdelegationer samlade, och kommer att förhandla under helgen med stöd av medlarna.

Visitas vd Eva Östling Ollén välkomnar beskedet att strejken skjuts upp, men vill av hänsyn till det allvarliga läget inte ge ytterligare kommentarer.