Intet nytt för det anställda på TCO:s administrativa avdelning, där en chef bidragit till så dålig stämning att skyddsombudet anmält den fackliga organisationen till Arbetsmiljöverket. Ledningen vill vänta med ett beslut.

– Månadsskiftet maj/juni blir det eventuellt ett beslut. Jag är inte så upphetsande glad över det. Det har ju inte hänt något sedan februari, säger Torgny Wiktorsson som är skyddsombud för TCO:s Unionenklubb.

Det var det beslut som gavs under torsdagen då fack och ledning möttes för förhandling.

Torgny Wiktorsson anmälde i mitten av april ärendet till Arbetsmiljöverket. Det handlar om chefen för en avdelning som får de anställda att må så dåligt att skyddsombudet ser allvarliga risker för deras hälsa. Problem som han har påpekat sedan årsskiftet.

Hur är stämningen på avdelningen nu?

– Man börjar bli uppgiven. Jag blir inte förvånad om någon snart blir sjukskriven, eller ser sig om efter andra jaktmarker. En månad är lång tid.