På fullt allvar diskuterar Socialdemokraterna Sven-Erik Österberg som en tänkbar partiordförande efter Mona Sahlin. Tillsammans med Luciano Astudillo anser Sven-Erik Österberg i en debattartikel att a-kassan behöver en bortre parentes.

Sven-Erik Österberg tycker att ett år skulle kunna vara tänkbar gräns. För att ytterligare skuldbelägga de arbetslösa, tycker också Österberg och Astudillo att kontrollen av att de arbetslösa söker jobb, måste skärpas.

Ingenting har partiet lärt. Både Sven-Erik Österberg och Luciano Astudillo borde ju rimligen gjort karriär i något borgerligt parti. I stället diskuterar Socialdemokraterna Sven-Erik Österberg som en tänkbar ny partiledare.

Eftersom Socialdemokraterna hela tiden gör det ena självmålet efter det andra får vi dessvärre nog räkna med ett långvarigt borgerligt regeringsinnehav.

Tommy Carlsson