En strejk bland flygtekniker vid SAS Tech, Avia Express Sweden och Svenska Direktflyg avslutades vid lunchtid på lördagen. Strejken kan återupptas i veckan om inget avtal kommer till stånd.

Inga framsteg gjordes under helgen, enligt Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd för Svenska Direktflyg.

– Inga datum för förhandlingar är fastlagda. Tidigast på måndag kan man vänta sig en kontakt, sa hon till TT på lördagen.

Förhandlingarna mellan Flygarbetsgivarna och flygteknikerfacken Transport och Svensk Flygteknikerförening bröt samman i onsdags. Flygbolagen har på grund av strejken inte haft några tekniker som kunnat utföra underhåll.

– Totalt har 12 avgångar ställts in av cirka 500, säger Anders Lindström, presstalesman på SAS.

Konflikten verkar hittills inte ha skakat om arbetsgivarna alltför mycket, enligt fackförbundet Transport.

– Det vi hoppas på nu är att få igång förhandlingar. Men vi har inte fått några kontakter i den riktningen. Arbetsgivarna har varit lugna och inte larmat så mycket, säger Mattias Håkansson, presskontakt på Transport.

Fackförbunden vill bland annat ha ett bättre skydd mot att arbetsgivare säger upp lokala avtal. De motsätter sig också arbetsgivarnas önskemål om att vissa flygtekniker ska omfattas av villkor för mekaniker.