NOTIS. I en brinnande artikel i engelska tidningen Times förklarar Harry Potter-författaren J K Rowling varför hon, som en gång var en fattig ensamstående mamma, aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på högern. (Häromåret skänkte hon en miljon pund till Labour.)

Läs The single mother’s manifesto på engelska från Times hemsida.

Ett ord i rättan tid

Lika uppfriskande på samma sida är följande inlägg från signaturen B Purlee, som ger svar på tal åt alla de elaka nätkommentarer artikeln framkallat:

"Också jag älskar hyckleriet hos den enfaldiga pöbel som härjar i Times nätupplaga så snart dessa frågor kommer upp. Vad är de ute efter?


Eftersom de under de senaste tjugofem åren trofast stött ett ekonomiskt system som underblåste deras barnsliga nycker (girighet och den barnsliga statusjakt som hör till), kan de inte, när laissez-faire-dravlet oundvikligen kollapsat, lasta sig själva för att de upprepade gånger röstade fram det.


Istället får vi den vanliga smörjan som skyller på invandrarna, de ensamstående mödrarna eller några andra hackkycklingar som det går att skapa en flockmentalitet kring.


All den bitterhet ni spyr ut, det skuldbeläggande och de oförblommerade fördomar ni känner är verkligen bara ert eget fel…


Ni är inte de stora personligheter ni tror er vara. Det enda ni har är den värsta sortens självbelåtenhet, som framkallar maximal hycklande självrättfärdighet.
Och den tror ni ger er rätt att lasta andra för motgångar ni själva dragit på er.


Ni får tammefan skylla er själva."