Politiker och så kallade experter eller självutnämnda dito sprider myten om att vi med vår livsstil har framkallat uppvärmningen av vår jord. De som har en avvikande syn får inte sitta med i några klimatpaneler.

Här har EU och USA:s Al Gore, den före detta presidentkandidaten, funnit en bra födkrok och försett EU med ett gott avgifts-, eller skatteobjekt.

När det gäller Al Gore undrar man om han själv tror på detta, när han flyger världen runt i sitt privatflyg för att tala om hotet? Andra som tar saken med ro är de som bygger hus sjönära och deras kundkrets.

Utsläppen som hotar oss handlar om någon promille. Den främsta växthusgasen är vatten i olika former och handlar om mer än 98 procent. Därför är de som försöker skämma oss historielösa och ute på hal is. Vill man vara trovärdig måste man vidga perspektivet många tusen år bakåt.

Växlingar har alltid förekommit och kommer att fortsätta. Solens aktivitet varierar, vulkanutbrott, landhöjning och allehanda kosmiska fenomen påverkar oss på det mest oväntade sätt. Detta och naturlagarna kan inte ens ett beskäftigt EU göra något åt.

Det är beklämmande att EU:s politiker och makthavare med sina lobbyister och lydiga medier envist försöker dupera allmänheten. Demokratiunderskottet gör att de aldrig har majoriteten av Europas medborgares mandat i Bryssel.

Nu svarar Sverige för EU:s ordförandeskap. Huvudfrågan för Fredrik Reinfeldt är miljön och hur han kan öka pålagorna för denna myt? EU kommer även med Reinfeldt att fungera som ett ekonomiskt svart hål för invånarna. Detta om inte unionens människor protesterar högljutt.

 

L Ljung