Lagenaarbetarnas vänner samlar in pengar till dem som tvingades avbyta sin vilda strejk. I eftermiddag protesterade de mot att polisen används i arbetsplatskonflikter.

– Pengarna ska gå till att betala skadeståndet om personerna som blivit stämda döms till att betala det, säger Martin Lööf, presstalesman för stödkampanjen.

Folkmassan på Medborgarplatsen i Stockholm manifesterade för att stoppa uppsägningarna på Lagena, för rätten till fast jobb – och mot att polisen används i arbetsplatskonflikter.

– Det har inte funnits någon gräns på hur många poliser man skickat ut till Jordbro. I måndags morse var de tre polisbilar där, trots att strejken var över. Och så sent som i går stod kravallsteken kvar vid infarten till Lagena, säger Martin Lööf som också talade vid manifestationen.

Lagenaarbetarnas vänner tänker fortsätta sitt arbete så länge det finns ett intresse.

– Hittills har det kommit in nästan 17 000 kronor till de kommande skadestånden från Arbetsdomstolen, säger Martin Lööf.

Sedan kampanjen lanserades har arbetet till stöd för de inblandade spridit sig över hela landet. Flygblad har bland annat delats ut.

– Folk har tagit lokala initiativ och ställt sig utanför systembolag med bössor för att samla in pengar och för att dela ut flygblad, säger Martin Lööf.

Läs också: artikeln ”Strejken slut – på order från AD” 2009-06-18