Finns det en seriös köpare av Wargöns bruk så kan ägaren Holmen tänka sig att sälja. Det framkom under ett möte mellan politiker och företagsledning i dag, torsdag.

I onsdags avslöjades det att Wargöns bruk i Vänersborg kommer att läggas ned. 340 personer blir därmed av med sina jobb när företaget försvinner från orten senast i december i år.

Under torsdagen träffades bland annat kommunalråd, fack, representanter från arbetsförmedlingen och företaget. Samtalen handlade framför allt två saker. Ersättningsindustri och de anställdas framtid.

– Det viktiga är att vi funderar över hur vi ska hitta annan sysselsättning till de anställda. Därför var det positivt att  arbetsförmedlingen finns med. Nästa vecka kommer också representanter från regionen finnas med. Det är de som sitter på pengarna. Vi diskuterade också om ersättningsindustri, säger andre vice ordförande i kommunstyrelsen, Bo Carlsson (c).

Positiv inställning
Bo Carlsson uppfattade inställningen från arbetsgivarparten, Holmen, som hyggligt positiv. Om det finns en seriös köpare till bruket som ska ledningen ta sig en seriös funderare på att sälja, sa man under mötet.

– Det kändes ändå som om man lyssnade och att man förstod vår oro, säger Bo Carlsson.

Under torsdagen avslöjades också hur fördelningen ser ut bland de 340 som berörs av en nedläggning. 85 procent av de 340 personer som berörs av en nedläggning är bosatta i Vänersborgs kommun. Det officiella varslet läggs nästa vecka.

Vad är viktigast nu?
– Det som är viktigast är att vi inser att det är bråttom med konstruktiva idéer. Vi ska pröva alla vägar för att lösa detta. Med regionens, kommunens och arbetsförmedlingens hjälp, säger Bo Carlsson.

Läs också: artikeln "340 arbetstillfällen hotade" 2008-08-13