/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/k_johnassonfest_2008.jpg
 Jag ser fram emot kongressfesten i kväll, säger Kerstin Johansson-Wikner. Foto: Anna Wahlström.

Kerstin Johansson-Wikner, ombud från västra Mälardalen till IF Metall-kongressen, började sin tredje dag på kongressen tidigt. Det var många förseningar att ta igen.

– Jag var här redan klockan 7:45 i morse och åtta började vi gå igenom punkter som skulle avgjorts i går. Jag tror att dom har lagt ett väl tight program, säger hon till LO-Tidningen.

Förmiddagen handlade mycket om organisationsfrågor. Ett beslut blev exempelvis att medlemskorten skall återkomma. För Kerstin Johansson-Wikner var inte det en särskilt stor fråga.

– Det är ett bevis. Men det är värt att fundera på vad det kostar att ha. Dessutom så är det viktigt att se till att medlemsbevisen inte kan missbrukas. Jag undrar hur det ska kunna göras? Men jag var för att återinföra det, säger hon.

Viktigaste diskussionen hittills har varit den om kärnkraften, menar hon.

– Vi vill att kärnkraften får vara kvar tills det att ett bra alternativ finns. Det var en bra diskussion om det och det är bra att frågan återremitterades, säger Kerstin Johansson-Wikner.

Hon ser fram emot kvällens fest i Globens annex. Men är samtidigt lite orolig om det går att hinna bli klar i tid.

– Festen börjar 19.00 och vi ligger som sagt långt efter. Men hinner vi inte så får de väl dra hit artisterna, säger hon och skrattar.

Läs också: artikeln "Jag röstade på Veli-Pekka Säikkälä" 14/5 2008
Läs också: artikeln "Ovan vid sena kongressdiskussioner" 14/5 2008