/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2007/loprotester_1_5107.gif
LO-distriktets ordförande Kenneth Björkman överlämnar en budkavle, i protest mot regeringen, till Ewa Glimhed ordf för LO-sektionen i Malmö. Foto: Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.

– Nu gäller det att kavla upp ärmarna och visa regeringen att den har med arbetare att göra. Arbetarklassen kan ta för sig om det behövs, säger Kenneth Björkman, ordförande för LO-distriktet i Skåne.

Som en del av LO:s protester mot regeringens politik startade LO-distriktet i dag, onsdag, en namninsamling mot regeringen. Kenneth Björkman säger att regeringens politik drabbar arbetare, kvinnor, äldre, sjuka och arbetslösa samtidigt som de som redan har det bra får det lite bättre.

Ewa Glimhed, ordförande för LO-sektionen, tar emot budkavlen med krav riktade mot regeringspolitiken. Fram till april ska Skånes LO-sektioner samla in namn.

I veckan genomförde LO-fack protestaktioner över hela landet under parollen Kamp för rättvisa. Det var både soppkök i Sölvesborg, flygbladsutdelning i Luleå samt manifestation och fackeltåg i Stockholm.