Transportarbetareförbundet varslar Ekdahls Åkeri AB i Landskrona, som kör ut leveranser till alla butiker inom kedjan. Varslet träder i kraft andra veckan i oktober.

– Vi är tacksamma för Transports stöd. Arbetsgivaren har hittills inte visat några tecken på att respektera strejken och de konfliktåtgärder vi vidtagit. Det ser vi givetvis väldigt allvarligt på, sade Handels förbundsordförande Lars-Anders Häggström, i ett pressmeddelande.

I dag, fredag besökte han de strejkande i Landskrona. I förra veckan varslade Handels om sympatiåtgärder. På onsdag stoppas leveranser av lösgodis och chips från Axfood Närlivs AB till Videomix Syds samtliga butiker. Då träder också en blockad av all hantering av varor och alla tjänster.

På de tre Videomixbutikerna i Landskrona, Falkenberg och Kristianstad pågår en strejk sedan den 13 september, eftersom arbetsgivaren vägrar teckna kollektivavtal.

Läs också: artikeln "Strejk och blockad hotar videobutiker", 4/9 2007