I Statistiska Centralbyråns stora partisympatiundersökning är stödet för Sverigedemokraterna i stort sett oförändrat för LO-anslutna väljare. 

LÄS OCKSÅ ”Vi är långt ifrån nöjda – måste visa att SD är ett löntagarfientligt parti” – Therese Guovelin, LO

Förra veckan visade det sig att de rödgröna partierna drar ifrån i SCB:s stora partisympatiundersökning som görs två gånger om året.

Under tisdagen presenterades siffrorna nedbrutna och där ser det ut som att stödet för Sverigedemokraterna inom gruppen LO-anslutna i stort sett är oförändrat sedan undersökningen i maj. Sedan i maj ökar SD sitt stöd inom gruppen från 20,1 procent till 20,8 procent. Förändringen är inte statistiskt säkerställd.

LÄS OCKSÅ SCB: Rödgrönas ledning ökar

För Socialdemokraterna har stödet minskat från 44,9 procent till 44,3 procent. Även den förändringen är inte statistiskt säkerhetställd.

Tittar man på siffrorna uppdelade på män respektive kvinnor i LO-gruppen är resultatet också i stort sett oförändrat sedan maj. Stödet från kvinnor inom LO har ökat från 14,4 procent ill 14,6 procent. För LO-män har SD-stödet ökar från 24,3 procent till 25,2 procent. Inga förändringar är statistiskt säkerhetsställda.