På en film som Expressen lägger ut på sin hemsida i dag syns SD-topparna Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth beväpna sig med järnrör och gå för att söka upp den redlöst berusade man de tidigare har hamnat i bråk med.

Märk väl att Kent Ekeroth är partiets rättspolitiske talesman.

Männen lägger ned järnrören först när de hör sirener från en annalkande polisbil.

I den sekvens som föregår järnrörsscenerna och som Expressen lade ut i gör hörs männen ropa ”blatte”, ”hora” och andra rasistiska och sexistiska tillmälen mot personer de hamnar i bråk med.

Att dessa partiets högsta ledare beväpnar sig med järnrör på Stockholm gator är naturligtvis fullständigt groteskt. Det handlar då inte längre bara om åsikter. Det handlar om människors grundläggande säkerhet.

Kent Ekeroth är som partiets rättspolitiske talesman Sverigedemokraternas kandidat till posten som justitieminister.

Tänk er Kent Ekeroth som justitieminister uttala sig i nyhetsprogram om nya lagförslag, om rättssäkerheten inom domstolsväsendet, om kvinnors rätt att tryggt kunna gå hem nattetid.

Och tänk er honom efter intervjun gå ut på Stockholm gator, beväpna sig med ett järnrör och tillsammans sina kompisar vråla blatte och hora.

Frågan är nu hur stark Jimmie Åkesson är inom partiet och varför detta material kommit ut just nu.

Otvivelaktigt måste Åkessons närmaste män nu oundvikligen kastas ut ur partiet om det ska ha någon rimlig chans att dölja strömningar av invandrarhat och sexism.

Därför är det inte alls säkert att det verkligen är Jimmie Åkesson som nu kan hålla i trådarna.

Ilskan över att beläggas med munkavle i linje med den nolltolerans mot rasistiska uttalanden som Jimmie Åkesson har proklamerat gnager inom många Sverigedemokrater.

Det är därmed oklart vilken falang som i slutänden vinner.

Det vi ser kan också sluta med en splittring av partiet. Och då är det långt ifrån säkert att Jimmie Åkesson får med sig flest anhängare.